Kijktips

Film

Black Out (Arne Toonen, 2012, NL).

Eerste serieuze Nederlandse bijdrage in het genre ‘nouvelle violence’. Ex-crimineel wordt wakker naast een verminkt lijk. Hij lijdt aan geheugenverlies, maar blijkt een grote partij cocaïne te hebben verloren en moet nu uitzoeken wat er de avond tevoren gebeurde. Daarbij wordt hij dwarsgezeten door onder meer de politie, een Russische drugsbaron en twee Antilliaanse hosselaars. Ned.3, 20.25-22.10u.

Loulou (Maurice Pialat, 1979, F).

De doorbraak van Pialat naar het grote publiek is een schitterend geacteerde liefdesgeschiedenis waarin de taal van het lichaam de emoties van de woordarme hoofdpersonen uitdrukt. Bourgeoisvrouwtje Isabelle Huppert valt voor semi-criminele leegloper Gérard Depardieu en trotseert de jaloezie van haar hanige echtgenoot Guy Marchand. TV 5, 00.00-01.40u.

Informatief

Panorama: Eurovision’s dirty secret.

De Amerikaanse ambassade in Bakoe vergelijkt de familie die in Azerbeidzjan aan de touwtjes trekt met de maffia. Paul Kenyon ging undercover en onthult hoe het Songfestival door de machthebbers wordt misbruikt voor intimidatie van de inwoners. Waarom organiseert Eurovisie hier een festival? BBC 1, 21.30-22.00u.

Die Story im Ersten: Verzockt – und verklagt.

Op 31 mei vertrekt Josef Ackermann bij Deutsche Bank, dat hij tien jaar geleid heeft. In die tijd heeft hij van het bedrijf een investeringsbank gemaakt die miljarden verdiende over de rug van gemeenten, provinciale banken en privéklanten. Zij eisen miljarden aan schadevergoedingen, aangezien de bank zijn klanten hoogriskante beleggingen adviseerde en daarvoor provisies opstreek, terwijl het bedrijf tegelijkertijd zelf gokte op koersdalingen van diezelfde aandelen en daaraan flink verdiende. ARD, 22.45-23.30u.