Hevige gevechten in Syrië, aanslag op VN-konvooi, onrust in Libanon

In de Syrische stad Souran zijn gisteren bij beschietingen door het Syrische leger zeker 34 mensen om het leven gekomen, onder wie kinderen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Ook de Syrische hoofdstad Damascus werd gisteren geteisterd door gevechten tussen regeringstroepen en overgelopen militairen. De hevigste gevechten vonden plaats in Kfar Souseh, een zwaarbeveiligd district waar verschillende overheidsgebouwen staan.

In Damascus ontplofte gisteren tevens een bermbom op 150 meter afstand van een VN-konvooi. Aan boord waren de chef vredesmissies van de VN en Robert Mood, het hoofd van de waarnemersmissie in Syrië. Niemand raakte gewond.

Ook in buurland Libanon lopen de spanningen op door de strijd in Syrië. Gisteren werden twee leden van een anti-Syrische alliantie door militairen doodgeschoten. AP, Reuters