Golfers Kaymer, Dyson en Jiménez bij KLM Open

De Duitse golfer Martin Kaymer is dit jaar opnieuw te zien bij de KLM Open. Dat heeft toernooidirecteur Daan Slooter vandaag bekendgemaakt.

Ook drievoudig winnaar Simon Dyson en de Spaanse publiekstrekker Miguel Angel Jiménez, de winnaar van 1994, zijn te zien tijdens het belangrijkste Nederlandse golftoernooi.

Van de beste Nederlanders zijn in elk geval Joost Luiten en Robert-Jan Derksen van de partij. Als oud-winnaar (2003) mag ook Maarten Lafeber zich inschrijven.

Het evenement, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, wordt van 6 tot en met 9 september gehouden op de Hilversumsche Golfclub, voor de derde achtereenvolgende maal.

Slooter is tevreden over de deelnemers die hij tot nu toe wist vast te leggen, al erkent hij dat het veld minder sterk is dan vorig jaar. Toen verschenen naast oud-winnaar Kaymer (2010) ook toppers als Lee Westwood, Rory McIlroy en Louis Oosthuizen aan de start. Daarmee was het veruit de sterkst bezette editie uit de geschiedenis van het toernooi.

„Je beseft nu pas hoe uniek dat deelnemersveld vorig jaar was”, zegt Slooter. „Maar het is belangrijk om een topspeler en een publiekstrekker te hebben. Dat is gelukt, met Kaymer en Jiménez.”

Kaymer, op dit moment nummer elf op de wereldranglijst, is de hoogst genoteerde speler. De Engelsman Dyson, winnaar in 2006, 2009 en 2011, staat 43ste, Jiménez is op dit moment nummer 60 van de wereld.

Slooter heeft voor zijn KLM Open in september vooral grote concurrentie van de FedEx Cup, de play-offs van de PGA Tour. In dezelfde week in september wordt de BMW Championship in Carmel (Indiana) gespeeld. „Kaymer is de enige speler in de top die die week beschikbaar is. De meeste andere spelers in de toptien spelen dan FedEx Cup.”

De KLM Open, één van de oudste toernooien van de European Tour, wordt nog één keer gespeeld op de Hilversumsche Golfclub. Daarna verhuist het evenement terug naar de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort, waar het golftoernooi voor het laatst in 2009 werd gehouden.