Geen twijfel: Goal van het Weekend in rijtje mooiste doelpunten ooit

Het voetbalverhaal van afgelopen weekend was natuurlijk de finale van de Champions League. Maar ondertussen werd elders een hoofdstuk toegevoegd aan het boek De Allermooiste Goals Ooit.

We trappen echter af in Vietnam waar ene Quoc Phuong Le van de club Thanh Hoa een soort ‘Van Basten’ deed. Alan Gordon (San José Earthquakes) scoorde een spectaculaire gelijkmaker in de laatste minuut. In Argentinië gaf Lucas Viatri (Boca Juniors) een hele leuke assist op zichzelf.

Eveneens uit de Clausura komt Fernando Cavenaghi van River Plate, die trakteert oog en oor: eerst het geluid van de bal op de lat, dan de uitbarsting op de tribunes. Darko Bodul was ooit van Ajax, werd uitgeleend aan Sparta en verdween via de achterdeur. Met deze goal maakt de Kroaat voor de tweede keer zijn opwachting in deze rubriek.

Dit alles ten spijt kwam de Goal van het Weekend uit Colombia. Daar is de kersverse kampioen van de Europa League op bezoek en wie anders dan Colombiaan Radamel Falcao maakte daar een wereldgoal voor Atletico Madrid?

http://youtu.be/E6MtPshx2Ck?t=4s