De beste vriend van Afrika

Een ontwikkelingsexpert zocht uit of het klopt dat China als een roofkapitalist opereert in Afrika. De uitkomst is ontnuchterend voor Europa. China helpt meer, investeert beter en is thuis als een oude vriend in ’s werelds schatkamer. Pagina 6-7

FBM10316057. Presencia china en África. Lubumbashi, Congo.- Empresarios chinos han invertido en diversos países africanos, a los que ayudan a mejorar su economía. En la imagen, el jefe chino de una mina posa junto a uno de los empleados en Lubumbashi, República Popular del Congo. NOTIMEX/FOTO/HERIBERTO ARAUJO/COR/EBF/
FBM10316057. Presencia china en África. Lubumbashi, Congo.- Empresarios chinos han invertido en diversos países africanos, a los que ayudan a mejorar su economía. En la imagen, el jefe chino de una mina posa junto a uno de los empleados en Lubumbashi, República Popular del Congo. NOTIMEX/FOTO/HERIBERTO ARAUJO/COR/EBF/ NOTIMEX