Bomaanslag school geen werk van maffia

De aanslag op een school in het Italiaanse dorpje Brindisi is waarschijnlijk het werk van een eenling.

Brindisi. Bij de bomaanslag op de Francesca Morvillo Falcone-school kwam afgelopen zaterdag een zestienjarig meisje om het leven en raakten tien mensen gewond. Eerder werd gespeculeerd over betrokkenheid van de maffia bij de aanslag, omdat de school in het Zuid-Italiaanse dorpje is vernoemd naar de vrouw van de vermoorde anti-maffiarechter Giovanni Falcone.

De hoofdaanklager in Brindisi, die het onderzoek leidt, zei gisteren echter op een persconferentie dat videobeelden suggereren dat de aanslag de daad is van een eenling. Volgens de hoofdaanklager is het niet geheel uitgesloten, maar wel zeer onwaarschijnlijk dat de Siciliaanse of de lokale maffia, de Sacra Corona Unita (Verenigde Heilige Kroon), achter de aanslag zit. De aanslag is nog niet opgeëist. Reuters