Willem II na een jaar afwezigheid terug in de Eredivisie

Willem II keert na een afwezigheid van een seizoen terug in de Eredivisie. De Tilburgse ploeg won in de laatste ronde van de nacompetitie thuis met 2-1 van FC Den Bosch, door goals van Mark Höcher en Jens Podevijn.

Het eerste duel tussen beide teams was in 0-0 geëindigd. Het duel lag tien minuten stil wegens ongeregeldheden op de tribunes.

Willem II was in de eerste helft veel sterker dan de Bossche ploeg, zo schrijft persbureau Novum. Het enige wat het team van coach Jurgen Streppel verweten kon worden, is dat het verschil bij rust (1-0) niet groter in het voordeel van de Tilburgers was. Alleen Höcher trof doel. Zijn treffer was wel van grote schoonheid: vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krulde hij de bal in de 17e minuut langs keeper Kevin Begois.

Den Bosch, waar Joey Brock al halverwege de eerste helft door trainer Alfons Groenendijk werd gewisseld ten gunste van Stijn de Looijer, liet in de tweede helft zien niet voor niets in de finale van de nacompetitie te staan. Willem II werd teruggedrukt en mocht zijn keeper David Meul danken dat het de voorsprong behield.

De uitsluiting van Bosschenaar Ralf Seuntjes, die een discutabele tweede gele kaart ontving van scheidrechter Liesveld, betekende het keerpunt in de tweede helft. FC Den Bosch moest verder met een man minder en de Bossche supporters gingen zich misdragen op de tribune.

Het duel werd stilgelegd om de gemoederen te bedaren. Den Bosch raakte in de ingelaste pauze het ritme kwijt en Willem II herpakte zich juist. De hoekschop waarmee het treffen werd hervat, leidde meteen tot een doelpunt voor de thuisclub. Podevijn schoot de bal binnen in de 82e minuut.

Bart van Brakel scoorde nog tegen in de blessuretijd, maar voor Den Bosch was er geen tijd meer om nog iets terug te doen. Door de zege speelt Willem II in het seizoen 2012-2013 weer op het hoogste niveau.

VVV en Helmond spelen momenteel tegen elkaar om te bepalen wie er volgend jaar ook in de Eredivisie speelt. De eerste wedstrijd, bij Helmond, werd 1-2 voor VVV.