VVV overleeft nacompetitie en blijft in de Eredivisie

VVV speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De Limburgse club won over twee wedstrijden van Helmond Sport en blijft dus op het hoogste niveau voetballen. Vandaag werd het 2-2, na een 1-2 winst eerder.

In de reguliere competitie werd VVV zestiende, waardoor deelname aan de nacompetitie noodzakelijk was. Daarin ging het niet gemakkelijk: in de vorige ronde werd pas in de laatste minuut met 4-3 gewonnen tegen Cambuur. Bij 3-3 zou VVV zijn gedegradeerd.

Ook vandaag was het kantje boord. In eigen huis moest het karwei na de 1-2 overwinning in Helmond donderdag te klaren zijn, maar na een vroege openingsgoal van Holla (1-0) gaf VVV de voorsprong weer uit handen. Stachnik en Grabovac maakten er 1-2 van, waardoor de stand over twee wedstrijden weer gelijk was.

In de 68e minuut kreeg VVV een strafschop, die - wederom door Holla - benut werd. Daarna ging Helmond nog op zoek naar de goal die ze promotie zou opleveren, maar die viel niet. Het bleef 2-2.

Twitter avatar InfostradaNL Infostrada Sports NL VVV-Venlo voorkomt dat er voor het eerst sinds 2001/2002 drie clubs uit de Eredivisie degraderen. Helmond Sport blijft in de Jupiler League

Ook Willem II naar de Eredivisie

Willem II is de andere winnaar van de nacompetitie; die ploeg won eerder vanmiddag van FC Den Bosch. Voor Willem II betekent dat een terugkeer op het hoogste niveau na een jaar in de Jupiler League. De Graafschap en Excelsior degradeerden; De Graafschap via de nacompetitie en Excelsior rechtstreeks.