Vitesse wint play-offs en gaat volgend seizoen Europa in

Vitesse pakt het laatste ticket voor Europees voetbal. In de finale van de play-offs versloeg de club uit Arnhem RKC. Afgelopen donderdag werd het 1-3, vandaag 2-1.

Spits Wilfried Bony zette Vitesse al na drie minuten op voorsprong. In de heenwedstrijd was hij ook al de grote man met twee doelpunten. Lange tijd bleef die tussenstand op het bord staan, totdat Geoffrey Castillion RKC een kwartier voor tijd op 1-1 zette. Dat was echter niet genoeg om Vitesse nog in echte problemen te brengen, helemaal niet toen Renato Ibarra de eindstand een paar minuten voor tijd op 2-1 bepaalde.

Vitesse-speler Nicky Hofs na de wedstrijd:
http://nos.nl/video/375032-hofs-meer-was-niet-haalbaar.html

Dat betekent dat de ploeg van John van den Brom instroomt in de voorronde van de Europa League en op 19 juli aan die campagne begint. Ook PSV, AZ, SC Heerenveen en FC Twente doen mee aan de voorrondes. Kampioen Ajax gaat naar de Champions League en nummer twee Feyenoord naar de voorronde van de Champions League.