Twintig doden door ontploffing in Chinese tunnel

(120520) -- YANLING, May 20, 2012 (Xinhua) -- The entrance of the tunnel where a deadly explosion took place is cordoned off, in Yanling, central China's Hunan Province, May 20, 2012. Twenty people were killed in an explosion when a vehicle carrying explosives was unloading inside the under-construction expressway tunnel in Hunan Saturday morning. (Xinhua/Li Ga) (zy) Ingang van de Chinese tunnel waar een explosie gisteren twintig mensen doodde. Foto AP / Li Ga Xinhua

Een ontploffing in een Chinese tunnel in aanbouw heeft aan twintig wegwerkers het leven gekost. Vier arbeiders konden levend uit de tunnel worden gehaald, één van hen raakte zwaar gewond.

De ontploffing vond gisteren plaats toen een vrachtwagen explosieven aan het uitladen was in de tunnel in de provincie Hunan, schrijft persbureau AP.

Er zijn 200 reddingswerkers bij de tunnel om slachtoffers te bergen. Pas één lichaam zou momenteel gevonden zijn. Onder hen de reddingswerkers zijn ook manschappen die ervaring hebben met mijninstortingen.

Ongelukken als de ontploffing van gisteren komen in China vaker voor. De veiligheidsomstandigheden waaronder Chinese arbeiders werken laten vaak hevig te wensen over.