‘Om te janken’ - kijk de penaltyserie in Champions League-finale terug

Het wordt een treurig verhaal zo, vond Arjen Robben na afloop van de door Bayern München verloren finale van de Champions League. Bekijk hier zijn interview na de wedstrijd. En zie ook nog een keer de beslissende stafschoppenserie en de penalty die Robben tijdens de verlenging miste.

Diepe ellende bij onder andere Arjen Robben na het verlies van Bayern München in de Champions League-finale. Foto AFP / Patrik Stollarz

Het wordt een treurig verhaal zo, vond Arjen Robben na afloop van de door Bayern München verloren finale van de Champions League. Bekijk zijn interview na de wedstrijd. En zie ook nog een keer de beslissende stafschoppenserie en de penalty die Robben tijdens de verlenging miste.

Robben zei na afloop van de wedstrijd dat hij geen woorden had om zijn teleurstelling te beschrijven. Aan het Nederlands elftal moest hij ook nog even niet denken. Het liefst zou hij de komende week op een onbewoond eiland doorbrengen, zei hij. Maar het leven van een profvoetballer gaat ook na een verloren Champions League finale gewoon weer door. Op naar Oranje dus.

Interview met Arjen Robben na de tweede door hem verloren Champions League finale:

Na een 1-1 gelijke stand, in zowel de reguliere speeltijd als de verlenging, moest een penaltyserie gisteravond de beslissing brengen. Chelsea had daar al enige (slechte) ervaring mee. In 2008 verloor de club uit Londen op basis van strafschoppen de Champions League-finale van Manchester United.

De serie begon ook gisteren niet best voor de Blues. Mata miste voor Chelsea. Maar even later stopte doelman Cech de strafschop van Olic op prachtige wijze en schoot Schweinsteiger namens Bayern München op de paal.

De strafschoppenserie die de Champions League finale besliste:

Voor Robben zal de nederlaag van gisteren zo mogelijk nog meer pijn hebben gedaan dan het verlies in de finale van 2010.

Dit was een uitgelezen kans om de Champions League te winnen, zei hij na afloop. Dat klopte. Bayern München was lange tijd beter, had de meeste kansen, kwam in minuut 83 op een 1-0, maar zag die voorsprong twee minuten voor het einde toch weer verdampen.

En Robben miste dus die penalty in de verlenging: zijn achtste penalty van het seizoen, de tweede keer dat hij miste. Maar eerlijk is eerlijk: hij was ook wel erg zwak ingeschoten.

De penalty die Arjen Robben in de verlenging van de wedstrijd miste:
http://youtu.be/sSrbbKtT20s

En ten slotte de volledige samenvatting van de wedstrijd van gisteren: