Naschok van 5,1 op schaal van Richter in Noord-Italië

Ingestorte gebouwen in Finale Emilia, in het noorden van Italië. Foto AP / Marco Vasini

Een hevige naschok met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter heeft vanmiddag het noorden van Italië getroffen. Vanochtend kwamen bij de eerste aardschok al vier mensen om het leven in Sant’Agostino di Ferrara en in Bondeno.

De naschok zorgde volgens persbureau Reuters voor meer schade en meer ingestorte gebouwen. In Finale Emilia (zie kaart onder), nabij het epicentrum van de eerste schok, werd een kloktoren verwoest. Een brandweerman viel door de naschok van een gebouw af.


Grotere kaart weergeven

Het epicentrum van de aardbeving van vanochtend lag 35 kilometer ten noordwesten van Bologna, op tien kilometer diepte. Drie slachtoffers vielen in Sant’Agostino di Ferrara, een vierde slachtoffer viel in Bondeno. Ook kreeg een 36-jarige vrouw in San Pietro di Casale bij Bologna kort na de aardbeving een hartaanval, waaraan zij overleed. Daardoor komen sommige media op vijf dodelijke slachtoffers.

    • Peter Zantingh