Wilde Zwijnen

©Ronald Hoeben

Chef-kok Frenk van Dinther

Mooie eetherinnering „De verse groentesoep van mijn oma, gecombineerd met de geur van het petroleumstel.”

Hoe heeft u uw smaak ontwikkeld „Door veel uit eten te gaan.”

Belangrijke leermeester „Matthijs Verkerk, nu wijnhandelaar.”

Meest overschatte ingrediënt „Bestaat niet, met elk goed product is iets moois te maken.”

Meest onderschatte ingrediënt „Venkel.”

Wat moet een gast nooit tegen u zeggen

„Mag ik een bak frites?”

Mooiste compliment „Dat Mark Bittman van de New York Times hier kwam lunchen.”

Het succesnummer in uw restaurant „Groninger mozzarella met daslookpesto uit het Flevopark, tartaar met kwartelei en haringkaviaar. Of wildzwijnstoof natuurlijk.”

Sinds een paar jaar is restaurant Wilde Zwijnen het culinair epicentrum van een buurt in opkomst (de Amsterdamse Indische buurt). Al is ‘culinair’ eigenlijk een te glad woord voor een stoer eethuis als dit. Onverwoestbare ruwhouten tafels, wildbrei-metselwerk en bijna voelbare positieve energie. Niet alleen doordat direct je jas met een glimlach wordt aangenomen, maar vooral door het plezier waarmee de keuken van Frenk van Dinther een herkenbare, eigenzinnige gerechtenreeks produceert, met veel groenten, seizoensvis en uitsluitend vlees met smaak. Dat klinkt allemaal logischer dan het is. Zoek nog maar eens een restaurant waar je Hollandse boerderijeend met Bloemendaalse gele kool, twee soorten biet en pommes fondant eet voor twee tientjes. Eventueel voorafgegaan door een half dozijn oesters voor 11 euro of een kroketje van kabeljauw met Hollandse garnalen en saffraanmayonaise.