Prolongatie hockeytitels voor mannen Amsterdam en vrouwen Den Bosch

De Amsterdamse mannen vieren het tweede kampioenschap op rij met de beker terwijl de fotografen hun moment pakken. Beeld NOS

De hockeysters van Den Bosch zijn opnieuw landskampioen geworden. Vanmiddag werd ook de tweede finalewedstrijd in en tegen Laren gewonnen, waardoor het beslissingsduel van morgen overbodig is geworden. Bij de mannen prolongeerde Amsterdam de landstitel na een 1-2 zege op bezoek bij Rotterdam.

Voor Den Bosch is het de veertiende landstitel in vijftien jaar. In het seizoen 2008-2009 wist Amsterdam de hegemonie even te doorbreken. Laren dichtte zichzelf dit jaar goede kansen toe omdat het in de reguliere competitie boven Den Bosch was geëindigd. Maar vandaag zegevierden de Bossche vrouwen, na een 1-1 eindstand, na het nemen van shoot-outs.

De Brabantsen, die het eerste duel thuis met 2-1 hadden gewonnen, namen in Laren na zeven minuten via Vera Vorstenbosch de leiding. Kim Lammers maakte op slag van rust gelijk (samenvatting). In de shoot-outs trok de ploeg van trainer Raoul Ehren met 4-3 aan het langste eind.

De shoot-out:

21e landstitel mannen Amsterdam

Bij de mannen werd de strijd om het landskampioenschap ook vanmiddag beslist. In de finale van de playoffs ging Amsterdam op bezoek bij Rotterdam, dat de eerste wedstrijd met 3-2 verloor.

Hoewel Rotterdam sterk begon vergat het de score te openen. Billy Bakker deed dat na tien minuten wel namens de bezoekers. Kort na rust kon de thuisploeg wat terugdoen en tekende Jeroen Hertzberger voor de gelijkmaker. Niet lang daarna was het echter Valentin Verga die de eindstand op het bord zette.