Nat lenteweer

In de laatste dagen van mei wordt het toch nog warm en zonnig lenteweer, maar eerst vallen er nog enkele buien. Boven Frankrijk ontstaat een lagedrukgebied dat daar regen en onweersbuien brengt. Bij ons blijft het vandaag overwegend droog. De zon gaat van tijd tot tijd schuil achter wolkenvelden en de temperatuur stijgt op veel plaatsen tot rond de 20 graden. Bij een matige, aanlandige wind wordt het langs de kust hooguit 17 graden.

Komende nacht komen vanuit het zuiden enkele buien opzetten. Daarbij kan het ook onweren. Het blijft tegelijkertijd zacht, met minimumtemperaturen van 12 graden.

Morgenochtend overdag vallen ook nog wat buien. Als het in de middag wat opklaart warmt het snel op en ontstaan er nieuwe buien. Daar kan vooral in het zuiden en oosten een fikse onweersbui bij zitten. Bij een tot matig toenemende noordoostelijke wind loopt de maximumtemperatuur uiteen van 16 graden op de Wadden tot rond 22 graden langs de oostgrens.

Maandag verandert er weinig. In onstabiele en vrij warme lucht ontstaan vooral in het oosten enkele (onweers)buien. De zon laat zich in het noordwesten het meest zien. Het wordt 15 tot 21 graden.

Dinsdag wordt het iets frisser met ook dan weer buien.

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk warmer en zonniger.