Hij : ‘Terras, hapje eten, genieten’

Guus (57) en Gerion de Jong (52) zijn 32 jaar getrouwd. Hij is afdelingsdirecteur verpleging en verzorging op het Koning Willem I College (mbo-onderwijs) in Den Bosch. Zij is verzorgende in de psychogeriatrie.

Foto David Galjaard

Guus: „Op onze oude woning in Rosmalen zat een overwaarde van 150.000 euro. Dit huis kochten we relatief goedkoop, voor 280.000 euro. De helft werd dus betaald uit overwaarde.”

Gerion: „We wilden al langer in het centrum van Den Bosch wonen. We dachten: we zetten ons huis te koop en kijken rustig wat er te vinden is. Maar binnen zes dagen was de woning al verkocht.”

Guus: „De makelaar had zijn provisie dus zeer snel verkregen. Daardoor deed hij gratis de onderhandelingen voor dit huis.”

Gerion: „We hebben nooit gekke dingen gedaan met ons geld. Op mijn zeventiende ben ik de zorg in gegaan. Mijn salaris zag ik niet. Dat spaarden mijn ouders voor mij. Toen we trouwden en voor het eerst gingen samenwonen, kwam er ineens een spaarpotje tevoorschijn. Daardoor konden we ons eerste huis kopen.”

Guus: „Terwijl ik een studieschuld meebracht. Inmiddels verdien ik als afdelingsdirecteur 70.000 euro bruto. Meer dan voldoende om van te kunnen leven, maar daar maak ik dan ook vele uren voor.”

Gerion: „Mijn inkomen van 25.000 euro bruto voor twee nachten werken, is vooral een extraatje om leuke dingen van te kunnen doen.”

Guus: „Het is goed zo. Als ik 100.000 euro zou verdienen, zou ik geen extra biefstuk eten.”

Gerion: „Je lust niet eens biefstuk.”

Guus: „Een stukje kip dan. Maar hetzelfde geldt voor de auto. Ik zou geen vette sportwagen kopen als ik wat meer zou verdienen. Ik doe alles wat binnen een uur te bereiken is met de scooter.”

Gerion: „Daar lachen ze op school weleens om.”

Guus: „Dat is dan maar zo. Ik wil doorwerken tot mijn 65ste, want dan heb ik een vol pensioen opgebouwd. Ik kan eerder stoppen, maar mijn baan is nog veel te leuk.”

Gerion: „Dan mag hij mooi het huishouden gaan doen. Ik ben vijf jaar jonger, ik mag nog even.”

Guus: „Stel je voor: dan ben je 67 en loop je zelf misschien met een rollator zorg te verlenen.”