Gasterij De Gulle Waard

Patron cuisinier Nel Schellekens

Mooie eetherinnering „Ik droom nog wel eens van de combinatie van kreeftenstaart en gekaramelliseerde varkensstaart aan het bot in Café de Paris in Malaga.”

Hoe heeft u uw smaak ontwikkeld? „Veel proeven, veel eten.”

Belangrijke leermeester „Het hele Vlaamse land.”

Meest overschatte ingrediënt „Truffel.”

Meest onderschatte ingrediënt „Spek.”

Mooiste compliment „Een knuffel wanneer ze de deur uitlopen.”

Succesnummer in uw restaurant? „Geit.”

De energiekste ambassadeur van alles wat er uit de Achterhoek aan lekkers komt is een Belgische kokkin: Nel Schellekens. In haar restaurant, Gasterij De Gulle Waard, moet je niet wezen voor grensverleggend design. Het is ogenschijnlijk een zaak waar je er wel meer van ziet in het oosten: een klassiek gebouw met een flink terras, bootjesverhuur en een pittoresk sluisje voor de deur. Normaal gesproken vind je in zo’n zaak pannenkoeken op 130 manieren, hier tref je een kokkin die experimenteert met de combi van bloedworst en chocola. Nel is onvermoeibaar in de weer met alles wat er plaatselijk op het land groeit, erop scharrelt of er overheen had willen vliegen. Ze serveert zowel het Galloway-rund, als wilde gans en kippen die anderen te groot of juist veel te klein vinden. Ze maakt kip met hooi, maar ook hooikaas en er is binnenkort zelfs hooiwijn. Men komt van heinde en ver om hier geitenvlees te eten: als worst, als braadstuk, als carpaccio en als coppa.