In beeld

G8-leiders bijeen in Washington

Op buitenverblijf Camp David van president Obama in Washington begon gisteravond de jaarlijkse G8-top. De leiders van de acht belangrijkste industrielanden (naast Obama de Duitse bondskanselier Merkel, de Japanse premier Noda, de Britse premier Cameron, de Franse president Hollande, de Russische premier Medvedev, de Italiaanse premier Monti en de Canadese premier Harper) bespreken dit weekend de belangrijkste politieke en economische onderwerpen van dit moment. Centraal staan de grote problemen in de eurozone, maar ook zaken als het nucleaire programma van Iran en het geweld in Syrië komen aan de orde. Gisteravond arriveerden de leiders in Washington en werden zij ontvangen door president Obama.
Obama komt aangelopen om de overige G8-leiders op zijn buitenverblijf Camp David te verwelkomen.
AFP / Mikhail Klimentyev
De Franse president Hollande wordt door president Obama verwelkomd op zijn buitenverblijf Camp David.
AFP / Philippe Wojazer
Obama begroet zichtbaar geamuseerd de al even vrolijke Russische premier Medvedev.
AFP / Mikhail Klimentyev
Hollande tijdens zijn ontmoeting met Obama in de Oval Office van het Witte Huis. De Franse president maakte zijn Amerikaanse collega duidelijk dat Frankrijk nog dit jaar al zijn gevechtstroepen terugtrekt uit Afghanistan.
AFP / Eric Fefferberg
De Franse president Hollande tijdens een onderonsje met de Britse premier Cameron in Washington.
AFP / Christophe Ena
Hollande sprak gisteren op de Franse ambassade in Washington in de VS wonende Fransen toe.
AFP / Yoan Valat
De nieuwe Franse First Lady Valerie Trierweiler verlaat de Franse ambassade in Washington nadat haar man daar een toespraak heeft gehouden.
AFP / Yoan Valat
De zichtbaar vrolijke Russische premier Medvedev werd gisteren in een golfkarretje naar het welkomstdiner op Camp David gereden.
AFP / Mikhail Klimentyev
De Britse premier Cameron, Russische premier Medvedev en Duitse bondskanselier Merkel tijdens het welkomstdiner gisteravond op Camp David.
AFP / Mikhail Klimentyev
De wereldleiders aan de dis: op de voorgrond Hollande en met de klok mee Obama, Cameron, Medvedev en Merkel.
AFP / Mikhail Klimentyev