Eendracht

©Ronald Hoeben

Patron cuisinier Pepijn Schmeink

Mooie eetherinnering „De kalfstong met kappertjessaus die mijn moeder maakte.”

Hoe heeft u uw smaak ontwikkeld? „Door veel bij mensen thuis te proeven. Vroeger bij familie, maar ook in het buitenland.”

Belangrijke leermeester „Robert Kranenborg.”

Meest overschatte ingrediënt „Ossenhaas.”

Meest onderschatte ingrediënt „ Kinnebak.”

Wat moet een gast nooit tegen u zeggen?

„Ze mogen alles zeggen.”

Mooiste compliment „Wanneer iemand iets pas bij mij lekker blijkt te vinden.”

Succesnummer in uw restaurant „Zoete groente, schaaldier en room.”

Een koksrestaurant is een eethuis waar koks graag komen. Liefst natuurlijk voor de lol en het lekkere eten, maar als het even kan ook om geïnspireerd te worden. Zo’n zaak is Eendracht van Pepijn Schmeink. Direct bij binnenkomst van de zaak aan de Rotterdamse Eendrachtsweg prijkt een wand vol haardhout. Dat is geen rustiek design, maar de brandstof voor Schmeinks belangrijkste kooktoestel: een houtoven. Het restaurant heeft aan de ene wand een lange counter, waaraan je barsgewijs kunt zitten en waarachter Schmeink in de weer is met zijn houtvuurtabernakel.

Langs de andere wand staan tafels in een meer klassieke restaurantopstelling. Er is uitsluitend een chefsmenu, van vier of zes gangen, op basis van verse aanvoer, uiteraard met respect voor allergieën en diëten. Pepijn werkt met lokale producten, die alle een verhaal hebben, zoals de groenten van een biologisch boerencollectief uit de Hoeksche Waard en de harder, makreel, schol en schelvis uit Yerseke.