Dode en meerdere gewonden bij bomexplosie Italiaanse school

Als gevolg van een bomexplosie vanochtend bij een school in de zuid-Italiaanse plaats Brindisi is een scholiere om het leven gekomen. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Zeker zeven andere scholieren zijn bij de explosie gewond geraakt.

Een woordvoerder van de lokale politie zei eerder vanochtend tegen televisiezender Sky TG24 dat de explosie vanochtend rond kwart voor acht plaatsvond bij het Lyceum Francesca Morvillo Falcone in Brindisi. Op dat moment arriveerden leerlingen van de school om aan hun lesdag te beginnen. De bom die tot ontploffing kwam lag in een container in de buurt van de school, zo blijkt uit de eerste resultaten van het politieonderzoek.

Al snel werd bekend dat één meisje de explosie niet had overleefd. Later vanochtend meldde een lokale krant dat een tweede scholiere aan haar verwondingen was bezweken. Dat bericht werd begin van de middag door het lokale ziekenhuis echter ontkend. Van de zeven andere gewonden zou één scholier nog in kritieke toestand verkeren, aldus persbureau AFP vanochtend.

De op een aanslag lijkende explosie is nog niet opgeëist, maar volgens AFP suggereren lokale media mogelijke betrokkenheid van de maffia. De school is genoemd naar de echtgenote van rechter Giovanni Falcone, die gold als een fel tegenstander van de maffia. Falcone, zijn vrouw en drie lijfwachten werden deze week precies twintig jaar geleden vermoord door leden van de Siciliaanse maffia.


Grotere kaart weergeven