De Jager scoort met akkoord en lage lange rente

Sybrand van Haersma Buma is de nieuwe leider van het CDA, maar toch is Jan Kees de Jager de winnaar van de week. De minister van Financiën zag de rente op Nederlandse obligaties met een looptijd van 10 jaar dalen tot onder de 2 procent. Kom daar meer eens om in Spanje. Daar steeg de lange rente deze week tot ruim boven de 6 procent. De Jager kreeg bovendien een uitgewerkt akkoord van de vijf Kamerfracties die elkaar hebben gevonden in het Lenteakkoord. Dit pakket maatregelen levert per saldo ruim 12 miljard aan besparingen en lastenverzwaringen op. Volgens De Jager ruim voldoende om het begrotingstekort van de overheid volgend jaar onder het gestelde doel van 3 procent te krijgen. En daarmee kan De Jager aankomen bij zijn collega’s in de rest van Europa.