Aan de Amstel

©Ronald Hoeben

Patron cuisinier Yvette van Boven

Mooie eetherinnering „Het flamberen van de christmas pudding van mijn moeder in Ierland, de hele kamer werd erdoor verlicht.”

Hoe heeft u uw smaak ontwikkeld? „Nog nooit over nagedacht.”

Belangrijke leermeester „Mijn bazin bij Peppermint in Den Haag heeft mij geleerd om heel hard te werken en niet te piepen.”

Meest overschatte ingrediënt? „Kipfilet.”

Meest onderschatte ingrediënt? „Korianderzaad, is lekker in echt alles.”

Wat moet een gast nooit tegen u zeggen? „Ach, wij zijn niet zo moeilijk.”

Mooiste compliment „Dat mijn boeken in alle talen vertaald worden.”

Succesnummer in uw restaurant „Huisgerookte onglet.”

Yvette van Boven is momenteel de succesvolste Nederlandse kookboekauteur, haar boek Home Made veroverde de wereld en de opvolgers gaan diezelfde weg. Meestal is er eerst het boek en dan de film, maar in het geval van Yvette volgde op het boek een restaurant met de sfeer van een table d’hôte. En daarvoor is het ook al dringen geblazen. Bij Aan de Amstel – een pijpenla op een toplocatie, die net zo goed Chez Yvette had kunnen heten – schuiven we aan in een gezellige huiskamer en eten we stoere no-nonsensegerechten met veel smaak. Zoals geflambeerde langoustines, tarte tatin van biet met geitenkaas of de licht gerookte onglet met stamppot van raapstelen. Het brood van de beste bakker van de stad (Niemeijer) staat hier op tafel en veel van die tafels staan bij mooi weer buiten op de stoep.