A La Ferme

©Ronald Hoeben

Patron cuisinier Ben van Geelen

Mooie eetherinnering „Een weckpotje met kreeft en truffel bij de Swaen in Oisterwijk, met mijn grootouders.”

Belangrijke leermeester „John Fagel.”

Meest overschatte ingrediënt „Truffel.”

Meest onderschatte ingrediënt „Knoflook.”

Wat moet een gast nooit tegen u zeggen?

„Dat ik niet kan koken. Als je mijn keuken niet waardeert, betekent dat nog niet dat ik niet kan koken.”

Mooiste compliment „Dat we een eerlijke keuken hebben.”

Succesnummer in uw restaurant „Salade tête de veau met beignet van kalfshersens, zelf gepekelde en gebraiseerde kalfstong, gebraiseerde kalfswang en kleine salade, schorseneren, kruidenmayonaise.”

A La Ferme is een tijdloos restaurant, niet alleen door de inrichting met gezellig rood fluweel op stoelen en banken, maar ook door de menukaart in klassieke Franse brasseriestijl, die begint met oesters en huisgemaakte paté. Die stijl komt dan ook regelrecht uit de keuken van een chef die het metier geleerd heeft van twee geharnaste (Amsterdamse) ambassadeurs van de klassieke Franse keuken: Wil Demandt van restaurant Bordewijk en wijlen John Fagel van (voorheen) Tout Court. De geest van Fagel zweeft door de Govert Flinckstraat als je bij A La Ferme de rijke sauzen proeft.

Het orgaanvlees heeft een glansrol in de keuken van Ben van Geelen en voor coq au vin van de Noord Hollandse Blauwe haan zijn we hier aan het beste adres. Alles wordt dagelijks vers gemaakt: de madeleines in een kwartier, wie bouillabaisse wil, moet een dag van tevoren bestellen.