Weer

Warm en stabiel lenteweer is op komst, maar eerst gaan we nog een aantal wisselvallige dagen tegemoet. Het draait allemaal om een lagedrukgebied dat de komende tijd rondom en over ons land tolt, met over het algemeen veel bewolking en een aantal soms stevige regen- en onweersbuien. Zaterdag is hierin de enige dag die zo goed als helemaal droog gaat verlopen.

De storing die vandaag over het land ligt, trekt via het noorden het land uit met overwegend bewolkte, maar droge condities voor vannacht. Kouder dan een graad of 11 wordt het niet.

Morgen is er behoorlijk wat bewolking aanwezig, maar er is bij tijd en wijle ook zon. Pas in de late middag valt er een enkele bui in het zuiden van het land, met hier en langs de oostgrens de hoogste temperatuur, rond 21 graden. Aan zee is het met een graad of 16 een stuk frisser.

Na een nacht met een aantal onweersbuien volgt een aantal wisselvallige dagen met op sommige plekken behoorlijke neerslaghoeveelheden. Zondag is de warmste dag, met 23 graden in het oosten van het land.

Vanaf woensdag maken we dan eindelijk een overgang naar stabiel lenteweer, met vanaf donderdag veel zon en zelfs maxima tot 25 graden.