Vitesse bijna Europa in

Vitesse heeft bijna Europees voetbal bereikt na winst op RKC. VVV maakt grote kans in de Eredivisie te blijven.

Rotterdam. Vitesse heeft de eerste ontmoeting met RKC in de finale van de play-offs om Europees voetbal overtuigend gewonnen. In Waalwijk werd het 1-3 in het voordeel van de Arnhemmers. Vitesse heeft zich zo in een zeer gunstige positie gemanoeuvreerd om de klus zondag in eigen huis af te maken. Vitesse was via Bony al in de derde minuut gevaarlijk, maar na de openingsfase wist RKC het duel te stabiliseren. De thuisploeg had wel het balbezit, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Halverwege de eerste helft lukte dat Vitesse wel. Kalas volleerde vanaf 25 meter in de rechteronderhoek: 1-0. Na rust profiteerde RKC van een lakser Vitesse. Tien minuten na rust bekroonde Nemeth de inspanningen van RKC met de gelijkmaker. In de 69e minuut rondde Bony een counter van Vitesse koeltjes af. De Ivoriaan scoorde negen minuten voor tijd opnieuw.

VVV zette gisteren een goede stap op weg naar lijfsbehoud in de Eredivisie. De Limburgers wonnen in de finale van de nacompetitie uit met 1-2 van Helmond Sport. Ismo Vorstermans en Danny Holla scoorden voor de bezoekers, nadat Youssef Koubali Helmond op 1-0 had gezet. In de tweede finale van de nacompetitie speelden FC Den Bosch en Willem II gelijk. Het Brabantse onderonsje in Den Bosch eindigde in 0-0. Novum