Uitgelicht

Film

America’s Sweethearts (Joe Roth, 2001, VS). Romantische komedie zou graag een genadeloze satire zijn op Hollywood en het moderne ‘star system’. Billy Crystal en Julia Roberts proberen megafilm van in scheiding liggende sterren Catherine Zeta-Jones en John Cusack te redden. RTL8, 20.30-22.35u.

Death Warrant (Deran Sarafian, 1990, Can). Vehikel voor Brusselse krachtpatser Jean-Claude van Damme. Agent zit undercover in de gevangenis om daar het grote aantal sterfgevallen te onderzoeken en krijgt het aan de stok met gevangenen, personeel en een dokter die aan orgaanhandel doet.RTL7, 20.30-22.15u.

Men in Black II (Barry Sonnenfeld, 2002, VS). Vervolgfilm van een slordige 100 miljoen dollar biedt meer van hetzelfde. Andermaal bestrijden de onderkoelde agent Tommy Lee Jones en zijn ratelende maatje Will Smith intergalactische booswichten.RTL5, 20.30-22.10u.

Men in Black (Barry Sonnenfeld, 1997, VS). Sciencefictionkomedie vol uitzinnige actie en verrukkelijk voorspelbare visuele en verbale grappen. Naast een zorgzaam arrogante Tommy Lee Jones is ook Will Smith een man in het zwart, gespecialiseerd in de bestrijding van intergalactisch gebroed.RTL5, 22.10-00.10u.

The Escapist (Rupert Wyatt, 2008, GB/Ier). De gepensioneerde boef Frank Perry (Brian Cox) heeft zich neergelegd bij een leven in de gevangenis, tot hij hoort dat zijn dochter is opgegroeid tot een junkie. Dus gaat hij zijn ontsnapping plannen. Het scenario ontrolt zich via twee parallelle tijdlijnen: de ontsnapping en de voorgeschiedenis. Ook met Damian Lewis en Joseph Fiennes. RTL7, 22.15-00.25u.

Milk (Gus Van Sant, 2008, VS). Warme, optimistische film over Harvey Milk, de eerste openlijke homoseksueel die in 1977 in San Francisco werd gekozen in een publiek ambt. Met een formidabele hoofdrol van Sean Penn. Ook met Josh Brolin, James Franco en Emile Hirsch. Canvas, 22.20-00.25u.

Rounders (John Dahl, 1998, VS). Spitse gokkersfilm met heerlijk antiburgerlijke moraal. Student Matt Damon kan de verleiding niet weerstaan om weer beroepspokeraar te worden, op instigatie van zijn faustiaanse boezemvriend Edward Norton. Met John Turturro als groezelige pokergoeroe, Famke Janssen als stijlvol verlopen beroepskaarter en John Malkovich als Rus. Eén, 23.35-01.30u.

Informatief

Extreme dreams. Serie waarin de Britse avonturier Ben Fogle mensen de reis van hun leven bezorgt. Vanavond gaat hij met vijf mensen naar de Inca-stad Choquequirao, vaak omschreven als de ontoegankelijke zusterstad van Machu Picchu. Een tocht van meer dan 300 kilometer door de jungle, langs nauwe paden en diepe ravijnen, over hoge passen en wilde bergrivieren.Canvas, 19.30-20.00u.

Kur Royal: Bad Ragaz. Slotaflevering van serie over klassieke kuurhotels die de tand des tijds hebben weerstaan en waar de geest van de belle époque nog immer rondwaart. Tegenwoordig passen zij weer naadloos in de cultuur van wellness en ouderdomsbestrijding. In het Zwitserse Bas Ragaz is alleen het beste goed genoeg. Hier laten de zéér rijken zich verwennen in de Grand Hotels Quellenhof en Hof Ragaz. Ze laten zich zakken in de heilbaden van Tamina Therme, waar het warme water sinds mensenheugenis op een temperatuur van 37 graden uit de berg stroomt, en ze nippen na hun bad aan een glaasje mineraalwater in de compromisloos gerestaureerde zalen, alvorens een wandeling te maken in de gezonde berglucht van een van de de grootste beeldentuinen ter wereld. Hier schreef Johanna Spyri destijds haar onverbiddelijke bestseller Heidi, waarmee zij de status van Bad Ragaz en het omliggende landschap als Alpenmythe bezegelde. Arte, 19.30-20.15u.

Zembla: Onderduiken met illegalen. Nederland voert de laatste jaren een hard vreemdelingenbeleid. Illegalen worden opgesloten in detentiecentra, zieke vreemdelingen worden op straat gezet en gezinnen worden gescheiden. Sommige burgemeesters, burgers en kerken bieden uit mededogen al jaren een veilige haven voor illegaal in dit land verblijvende vreemdelingen. Een kijkje in de verborgen wereld van de illegalen. Ned.2, 21.20-22.00u.

Cannes 2012

ARTE Cannes. Magazine, afwisselend gepresenteerd door Annette Gerlach en Marie Labory, vanaf het privéstrand van Hotel Majestic in Cannes, met gasten, reportages en het laatste nieuws. Arte, 19.00-19.15u.

Filmfestival Cannes 2012. Eerste van twee uitzendingen waarin Daphne Bunskoek en Roeland Fernhout verslag doen uit Cannes. Vandaag aandacht voor de openingsfilm, Moonrise Kingdom van Wes Anderson, met Bruce Willis, Tilda Swinton, Harvey Keitel en Bill Murray. Ned.2, 23.25-00.05u.