Ruzie met zijn vriendin gehad

A handout photo provided on May 17, 2012 by the Russian Emergencies Ministry's Tyumen Regional Centre shows a man stuck in trash chute at an apartment building in Tyumen. A Russian man had to be rescued by emergency workers from trash chute where he had jumped to escape his girlfriend but ended up getting stuck after sliding three floors down, Emergencies Ministry's officials said today. Rescue workers had to use an "electric instrument" to cut the metal and extricate the victim and passed him to a waiting ambulance team, the ministry said. AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY -- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -- AFP

Het klinkt als een aflevering van een doorsnee Amerikaanse sitcom: man ontvlucht vriendin en komt daarbij vast te zitten in de vuilstortkoker. Maar de Russische man op de foto – met een balkje onherkenbaar gemaakt door de regionale afdeling van het Russische ‘Departement voor Calamiteiten’ – is geen acteur, en zijn avontuur komt niet uit de pen van een scenarioschrijver.

Volgens de BBC had de man op de foto ruzie gehad met zijn vriendin. In een poging zich voor haar te verstoppen, verschanste hij zich woensdag in de vuilstortkoker van het appartementencomplex in Tyumen, Siberië. De 31-jarige man gleed van de achtste naar de vijfde verdieping voor hij vast kwam te zitten.

Bewoners van het appartementencomplex hoorden de man schreeuwen en waarschuwden de autoriteiten. Reddingswerkers moesten elektrisch gereedschap gebruiken om de vuilstortkoker open te snijden.

De man raakte niet ernstig gewond. Volgens een woordvoerder van het Russische Departement van Calamiteiten was de man gisteren alweer aan het werk. Waar de ruzie tussen de man en zijn vriendin over ging is niet bekend. Volgens de reddingswerkers was het niet de eerste keer dat ze iemand uit een vuilstortkoker moesten halen.