Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

‘Leuk initiatief dat #twitlit’

De boekenleesclub van Bas Heijne, #twitlit, stelt deze maand een van de meest veelbelovende debuten van het afgelopen jaar centraal: Open City van de Amerikaans-Nigeriaanse schrijver Teju Cole. Kun je makkelijk tegen de ideeën in dit boek zijn? Volgende week delen auteurs Philip Huff en Adriaan van Dis hun leeservaringen.

‘Leuk initiatief dat #twitlit’, schreef een deelnemer deze week. Maar vooralsnog komt er over Teju Cole’s debuutroman Open Stad minder discussie los dan bij Amy Waldman. Misschien komt dat doordat deze roman meer ideeën bevat waar je niet zozeer tegen kunt zijn.

Zo haalde Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van deze krant, een hem aansprekend citaat aan: ‘Teju Cole over België 2006: „Het land was in de greep van onzekere tijden, en zelfs een bezoeker bespeurde een sfeer van wetteloosheid”.’

Komende dinsdag vanaf 21.00 twittert Bas Heijne met schrijver Philip Huff over Teju Cole, woensdag doet Adriaan van Dis mee aan de discussie. Eind deze maand beantwoordt Teju Cole zelf vragen.

Op YouTube staat een interview met Teju Cole, waarin hij dieper ingaat op zijn debuut:

Het #twitlit boek van Teju Cole kunt u gemakkelijk bij nrclux bestellen. Dan heeft u het binnen 3 dagen in huis en kunt u op Twitter mee discussiëren.