Hockeyers Amsterdam na zege dicht bij titel

Hockeyclub Amsterdam heeft de eerste wedstrijd in de play-offs om de landstitel bij de mannen gisteren gewonnen van Rotterdam. In het Wagener Stadion werd het na verlenging 3-2 voor de regerend landskampioen. Amsterdam heeft nog één zege nodig om de titel te prolongeren.

De drie Amsterdamse doelpunten werden alle gemaakt door Taeke Taekema. De strafcornerspecialist zette de Amsterdammers in de eerste helft via een benutte corner op voorsprong. Na rust kwam Rotterdam langszij door doelpunten van Roderick Weusthof en Robert van der Horst, maar uit een strafbal schoot Taekema de 2-2 binnen. In de verlenging was het opnieuw Taekema die uit een strafbal de Rotterdamse keeper Pirmin Blaak passeerde en de eindstand op 3-2 bepaalde.

Rotterdam staat voor het eerst in de clubgeschiedenis in de play-offs om de landstitel. De ploeg eindigde als eerste in de reguliere competitie, maar verloor in april de drie Nieuw-Zeelandse topspelers Simon Child, Steve Edwards en Nick Wilson die zich met het nationale team voorbereiden op de Olympische Spelen. Ondanks hun afwezigheid was Rotterdam in de halve finales in drie duels te sterk voor Bloemendaal.

Landskampioen Amsterdam eindigde als tweede in de competitie en versloeg in de halve finales het Utrechtse Kampong in twee wedstrijden. Morgen spelen Rotterdam en Amsterdam opnieuw tegen elkaar, dan in Rotterdam. Als de Rotterdammers die wedstrijd weten te winnen, volgt zondag een beslissingswedstrijd in Rotterdam.