Toch plannen voor nieuw Feyenoord-stadion

De Kuip zoals het stadion er nu uitziet. Er wordt momenteel gewerkt aan twee voorstellen voor een nieuw Feyenoord-stadion. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Er zijn vergevorderde plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion. Twee grote bouwbedrijven zijn los van elkaar bezig met plannen voor een nieuwe Kuip, die in beide voorstellen wordt uitgebreid tot een capaciteit van ruim zestigduizend. Dat melden de NOS en RTV Rijnmond na gezamenlijk onderzoek.

http://nos.nl/video/374240-plannen-voor-nieuwe-kuip-in-rotterdam.html

De Rotterdamse voetbalclub onderzocht eerder de plannen voor een nieuw stadion aan de Maas (in deze video wat impressies), maar dat idee werd weer losgelaten omdat de financiering niet rondkwam. Nu zijn zowel aannemer Volker Wessels als een consortium van bouwbedrijf BAM, Siemens en Eneco bezig met nieuwe ontwerpen.

  • Volker Wessels wil een nieuw stadion op de sportvelden van Varkenoord, direct naast de huidige Kuip. Het oude stadion blijft dan met een capaciteit van 40.000 bestaan voor andere sporten. Een impressie van hoe het eruit zou gaan zien staat naast dit artikel.
  • BAM, Siemens en Eneco willen de huidige Kuip grondig renoveren en de karakteristieke elementen ervan behouden.

Bij beide plannen ligt de beoogde capaciteit tussen de 63.000 en de 65.000 en zijn de kosten zo’n 300 miljoen euro. De twee bouwbedrijven werken momenteel de ideeen uit, waarna Feyenoord in september een keuze wil maken. De gemeenteraad komt voor het eind van het jaar met een voorkeur. Het nieuwe stadion zou vanaf 2018 in gebruik kunnen worden genomen.