diversen

Eefje de Visser Foto Sander Vermeer

Kunst van het luisteren

Wat herinnert u zich van een muziekstuk dat u voor het eerst heeft gehoord? Flarden, of alleen de sfeer? Geniet u meer van muziek als u er zich meer van kunt herinneren? Geoffrey Madge belicht deze en andere vragen aan de hand van pianokwartetten van Mozart en Brahms in De Kunst van het Luisteren, een serie geïntegreerde concerten en workshops. Het concert betreft een uitvoering van pianokwartetten van Mozart en Brahms.

20 mei, KORZO theater, Den Haag. 13.00 uur workshop, 16.00 uur concert. Inl. www.korzo.nl

Kunsteducatie

UNESCO heeft de vierde week mei uitgeroepen tot Internationale Week van de Kunsteducatie. In het huidige Nederlandse cultuurbeleid heeft kwalitatieve cultuureducatie een belangrijke plaats. Maar wat houdt goede cultuureducatie precies in en in hoeverre is dit onderwijs voor iedereen gewaarborgd? Wat is hierin de rol van de overheid? Onder leiding van Bertien Minco (directeur Jeugdcultuurfonds) wordt in de Rode Hoed gediscussieerd over kunsteducatie in Nederland. 21 mei, 13.00 - 16.45, Amsterdam. www.rodehoed.nl

Wilfried de Jong

Wilfried de Jong, bekend van onder andere 24 uur met... en Holland Sport en zijn maandagse column in deze krant, is op 19 mei om 13.00 uur te gast bij Boekhandel Paagman in Den Haag. Hij wordt geïnterviewd door Arjan Peters over zijn nieuwe boek Kop in de winden aansluitend zal hij signeren. 19 mei, Den Haag. Inl. www.paagman.nl/wilfrieddejong

Festival a/d Werf

Festival a/d Werf gebruikt de stad Utrecht als podium. Veel voorstellingen vinden plaats op openbare plekken, zoals het Ibis hotel, de Universiteitsbibliotheek en Hoog Catharijne. Ze hebben de locatie als onderwerp, en de mensen die er wonen of werken zijn de cast. Onder de titel This is where we live vindt u er performances, beeldend werk, muziek, workshops, en debat.T/m 26 mei, Utrecht, www.festivalaandewerf.nl