Last Dance en Bad Girls - herluister hits van overleden Donna Summer

De Queen of Disco, Donna Summer, is overleden. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com. Summer werd 63 jaar. Ze leed aan longkanker. Luister nog één keer haar grootste hits: Last Dance, Hot Stuff en Bad Girls.

Zangeres Donna Summer is vandaag overleden. Foto AP / John McConnico

De Queen of Disco, Donna Summer, is overleden. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com. Summer werd 63 jaar. Ze leed aan longkanker.

Summer probeerde haar ziekte voor de buitenwereld zo veel mogelijk verborgen te houden. En ingewijden zeggen dat ze de afgelopen tijd hard werkte aan het afmaken van een nieuw album. In 2008 verscheen haar laatste plaat: Crayons.

Summer, in Boston geboren als Donna Gaines, won in haar carrière vijf Grammy’s. In de jaren zeventig werd de zangeres razend populair. Haar muziek was van grote invloed op de dansmuziek van de jaren tachtig. Grote namen als David Bowie en Duran Duran werden door de muziek van Summer beïnvloed.

Haar eerste grote hit scoorde Summer in 1974 met The Hostage. Voor het album waar dit liedje op stond, had ze een platencontract in Nederland getekend. Ze trad in die jaren ook op in Van Oekels Discohoek.

Bad Girls en Hot Stuff live:

Last dance uit 1978:

Donna Summer zingt The Hostage in Van Oekels Discohoek: