Espresso met Kim Jong-Un en Bashar al-Assad

Sinds woensdag draait de nieuwe film van Sacha Baron Cohen in de bioscoop: The Dictator. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Syrische president Bashar al-Assad keken samen naar de film. ‘Ik vond ’m geweldig,’ zegt de eerste dictator. ‘Ik kwam niet meer bij van het lachen,’ zegt de tweede dictator. Jong-un neemt een slokje espresso.

Foto AFP / Anne-Christine Poujoulat

The Dictator

Sinds woensdag draait de nieuwe film van Sacha Baron Cohen in de bioscoop: The Dictator. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Syrische president Bashar al-Assad keken samen naar de film. ‘Ik vond ’m geweldig,’ zegt de eerste dictator. ‘Ik kwam niet meer bij van het lachen,’ zegt de tweede dictator. Jong-un neemt een slokje espresso. ‘Wat zo knap is aan de film, is dat de makers niet overdrijven.’ Assad valt hem bij. ‘Als dictator verzand je algauw in extremen,’ zegt hij. ‘Dat moet je niet willen aandikken.’ De Noord-Koreaanse leider knikt. ‘Dan wordt het te bont,’ zegt hij. ‘En dan is het niet meer leuk.’ Assad slaat opeens met zijn vuist op tafel. ‘Generaal Aladeen had ons uitgenodigd voor de opening van het filmfestival in Cannes,’ schreeuwt hij. ‘Maar de festivaldirectie heeft daar een stokje voorgestoken.’ Jong-un slaat ook met zijn vuist op de tafel. ‘We gaan vandaag nog een langeafstandsraket testen,’ zegt hij. De Syrische president neemt een tweede slokje espresso. ‘Ik heb nog wel een puntje van kritiek,’ zegt hij. ‘Ik vond Mahatma Gandhi totaal ongeloofwaardig als pooier annex hoofd van beveiliging.’