Weer 25 jaar en tbs geëist voor moord op Milly Boele

Het monument dat de herinnering aan Milly Boele levend moet houden. Het OM eiste vandaag ook in hoger beroep 25 jaar jaar tegen moordenaar Sander V.
Het monument dat de herinnering aan Milly Boele levend moet houden. Het OM eiste vandaag ook in hoger beroep 25 jaar jaar tegen moordenaar Sander V. Foto Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep opnieuw 25 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 28-jarige Sander V. De ex-agent werd in november 2010 veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op Milly Boele.

Dat meldt persbureau Novum. V. had het meisje gegijzeld en aangerand voordat hij haar in maart 2010 met zijn riem wurgde en in zijn tuin begroef. Volgens het OM in Den Haag zou V. het meisje ook verkracht hebben, maar dat achtte de rechtbank in Dordrecht destijds niet bewezen. Er zijn spermasporen bij Boeles mond gevonden, maar dat was volgens de rechter geen bewijs dat V. haar dwong hem oraal te bevredigen.

Mede daardoor werd V. uiteindelijk veroordeeld tot achttien jaar cel, zeven jaar minder dan geëist. Het OM is ervan overtuigd dat de verkrachting wel bewezen kan worden en ging in hoger beroep. Ook V. tekende beroep aan tegen de uitspraak.

Het meisje was bijna een week vermist en er werd uitvoerig naar haar gezocht. Ook buurman V. zocht aanvankelijk mee. Nadat de toenmalige agent zich bij de politie meldde werd het lichaam van de 12-jarige Boele gevonden in zijn tuin.

Naar verwachting doet het gerechtshof in Den Haag op 5 juni uitspraak tegen V.