Uitgelicht woensdag

Film

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (Tim Story, 2007, VS/D/GB). Als stripfiguren behoorden de Fantastic Four (Meneer Fantastisch, de Onzichtbare Vrouw, de Menselijke Toorts en Het Ding) in de jaren 60 al tot de B-categorie en dat is in deze film consequent volgehouden. Het is een wat duf team, met behoorlijk vergezochte magische krachten. Geheel in stijl zijn de special effects lang niet state-of-the-art en is de plot even absurd als de dialogen. Alleen verteerbaar voor de liefhebbers van campy tinnef. RTL7, 20.30-22.15u.

It’s Complicated (Nancy Meyers, 2009, VS). Meryl Streep is het stralende middelpunt in romantische komedie waarin zij de eigenaar speelt van een succesvolle lunchroom. Tijdens een feestje waarmee het afstuderen van hun beider zoon wordt gevierd, belandt zij in bed met haar inmiddels hertrouwde ex Alec Baldwin. Dat zorgt voor complicaties en een moeilijke keuze, want ze kreeg net wat met de solide maar nogal saaie architect Steve Martin. Net5, 20.30-23.10u.

The Thirteenth Floor (Josef Rusnak, 1999, VS/D). Stijlvolle sciencefictionfilm waarin computerexpert Armin Mueller-Stahl een virtueel Los Angeles anno 1937 heeft gecreëerd. Als hij het spel wil gaan testen wordt hij vermoord. Zijn vriend en collega Craig Bierko wordt van de moord verdacht en moet op zoek gaan naar de echte dader. Daarbij wordt hij geholpen door Gretchen Mol. Maar wat is echt en wat speelt zich af in het virtuele spel?RTL8, 20.30-22.30u.

Nochnoy dozor / Night Watch (Timur Bekmambetov, 2004, Rus). In eigen land succesvolle Russische fantasyfilm waarin de machten van Goed en Kwaad het tegen elkaar opnemen in hedendaags Moskou, waar helderzienden en vampiers door de straten dwalen nadat het pact tussen de twee machten na een foute voorspelling is opgezegd en hun legers elkaar te lijf gaan. RTL7, 22.15-00.30u.

Cast Away (Robert Zemeckis, 2000, VS). In moderne variant op het verhaal van Robinson Crusoë spoelt Tom Hanks aan op een onbewoond eiland en moet daar zien te overleven. Uitgebeend en doeltreffend scenario biedt Hanks als voornaamste tegenspeler een volleybal. Ondanks alle tegenslagen blijft de film optimistisch van toon. Ook met Helen Hunt. BBC 1, 23.45-02.00u.

Informatief

BreinGeheim: Liefde. Serie over ons brein. Vanavond over de liefde, een sociaal smeermiddel en een manier van de evolutie om ons aan te zetten tot voortplanting. Charles Groenhuijsen praat met o.a. ontwikkelingspsychologe Chantal Kemner over de liefde tussen ouder en kind, en met Nan Stevens, hoogleraar Toegepaste Sociale Gerontologie. Volgens haar is vriendschap ook een vorm van liefde en van groot belang voor ons functioneren, ook op hogere leeftijd. Ned.2, 20.25-20.55u.

Des racines et des ailes. Ontdekkingstocht langs bekende en onbekende plekken in de Provence: de Dentelles de Montmirail, de hoogvlaktes van de Contadour, de Gorges du Verdon en het massief van de Esterel. Nederlandse ondertiteling. TV5, 21.00-22.46u.

Felicity Kendal’s Indian Shakespeare Quest. Actrice Felicity Kendal bracht haar vroege jeugd door in India, waar haar ouders een reizend theatergezelschap hadden dat Shakespeare speelde. Voor deze film ging ze terug naar het land van haar jeugd en praatte met Bollywoodsterren,markthandelaren, gevangenen en schoolkinderen over de transformatie van Shakespeares stukken van symbool van Britse overheersing tot inspiratiebron voor nieuwe generaties Indiase artiesten en filmmakers. BBC 2, 22.00-23.00u.

De overloper en zijn familie. Documentaire over de Palestijn Ibrahim El-Alel. Hij collaboreerde twintig jaar lang met de Israëlische bezetters van zijn land door voor de Mossad te spioneren. Toen zijn buren dat ontdekten vluchtte hij met zijn gezin naar Israël. Daar wacht hij nu al twee jaar op een beslissing over zijn asielaanvraag. Ned.2, 23.45-00.45u.