Strauss-Kahn eist een miljoen dollar van kamermeisje Diallo wegens laster

De voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft een klacht ingediend tegen kamermeisje Nafissatou Guinese Diallo, die hem vorig jaar beschuldigde van seksueel misbruik. Hij eist een miljoen dollar wegens valse beschuldigingen en laster.

Strauss-Kahn stelt dat Diallo een „kwaadaardige en moedwillige valse beschuldiging” tegen hem heeft geuit. Verder stelt hij dat de verklaringen zijn reputatie in de wereld hebben beschadigd, waardoor hij professionele kansen heeft gemist. Zo zou hij ten tijde van de aanklacht door sommigen gezien zijn als de nieuwe president van Frankrijk. De advocaat van Diallo noemt de klacht een „wanhopige truc”.

DSK stond vorig jaar terecht voor poging tot verkrachting van het kamermeisje in een hotel in New York, maar de strafzaak werd toen geseponeerd omdat de aanklagers twijfelden aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje. De civiele rechtszaak die ze daarna begon, is echter nog niet nietig verklaard. Een rechter wees het beroep van Strauss-Kahn op zijn diplomatieke onschendbaarheid eerder deze maand af. AFP