Kortkolom sport

Rodriguez leidt in Giro, Slagter (Rabo) voorin

Assisi. Joaquin Rodriguez heeft in de tiende etappe van de Giro d’Italia een dubbelslag geslagen. De Spaanse renner van Katusha kwam als eerste over de streep in Assisi en neemt de roze leiderstrui over van de Canadees Ryder Hesjedal. De Nederlander Tom-Jelte Slagter probeerde in de slotfase meerdere keren weg te rijden en finishte als zevende. De Rabo-renner werd vlak voor de finish voorbijgereden door Rodriguez. De Pool Bartosz Huzarski finishte als tweede, de Italiaan Giovanni Visconti als derde. Hesjedal verloor zes seconden en daarmee zijn roze trui. In de Ronde van Californië behaalde Peter Sagan gisteren zijn derde ritzege. De Slowaak is klassementsleider. (Novum)

Schoonspringer toch niet zeker van Spelen

rotterdam. De Nederlandse schoonspringer Yorick de Bruijn is toch nog niet zeker van deelname aan de Spelen in Londen. Hij voldeed eerder in Montreal aan de kwalificatie-eisen door als tiende te eindigen op de 3-meterplank, maar sportkoepel NOC*NSF zegt nu dat die wedstrijd bij gebrek aan wereldtoppers niet representatief was. De Bruijn heeft nog twee mogelijkheden zich als eerste Nederlandse schoonspringer sinds Edwin Jongejans in 1992 te plaatsen voor de Spelen – deze week op de EK in Eindhoven of volgende maand in Petersburg. (NRC)

Düsseldorf promoveert en Hertha degradeert

Berlijn. Hertha BSC is na één seizoen gedegradeerd uit de Duitse Bundesliga. De voetbalploeg van trainer Otto Rehhagel maakt plaats voor Fortuna Düsseldorf dat na twee onderlinge duels de sterkste was. Fortuna, na vijftien jaar terug op het hoogste niveau, is met Greuther Fürth en Eintracht Frankfurt nieuwkomer in de Bundesliga. (Novum)

SC Veendam niet meer onder curatele KNVB

Veendam. SC Veendam staat niet langer onder curatele van de KNVB. De voetbalclub werd vorige week gered door de verkoop van stadion De Langeleegte aan twee projectontwikkelaars. Clubdirecteur Henk Eising vond verder tien sponsors die gezamenlijk 150.000 euro in de club steken. (Novum)

Nederlandse boksster niet naar Zomerspelen

Rotterdam. Boksster Nouchka Fontijn gaat niet naar de Olympische Spelen. Ze is gisteren bij de wereldkampioenschappen in het Chinese Qinhuangdao in de achtste finales uitgeschakeld door Marina Volnova uit Kazachtstan. De 24-jarige Fontijn had bij de drie beste Europeanen in haar gewichtsklasse (-75kg) moeten eindigen om naar Londen te mogen. (NRC)

Engelse elftal zonder Ferdinand en Crouch

Rotterdam. Bondscoach Roy Hodgson heeft 82-voudig international Rio Ferdinand van Manchester United buiten de selectie van het Engelse elftal gelaten. De verdediger vermoedt dat hij ontbreekt wegens zijn relatie met John Terry (Chelsea), die racistische opmerkingen zou hebben gemaakt naar zijn broer Anton Ferdinand (QPR). Die affaire kostte de vorige bondscoach Fabio Capello zijn baan. (NRC)

Duo Den Bosch wil niet spelen tegen Willem II

Den Bosch. FC Den Bosch moet het in de play-offs om een plaats in de eredivisie zonder aanvoerder Jordens Peters en Kees van Buuren stellen. De twee achten zich niet in staat te spelen tegen hun toekomstige werkgever Willem II. (Novum)