Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Kranten

Kom discussiëren over toekomst NRC Handelsblad

Lezers hebben, gelukkig maar, vaak vragen en opmerkingen over NRC Handelsblad. Dat gebeurt hier op deze blog, per brief of mail en natuurlijk ook in vele persoonlijke gesprekken.

Waarom werd de krant een tabloid? Staan er niet te veel foto’s in NRC Handelsblad? Is zo’n Lux-bijlage echt wel NRC? Hoe konden we in de fout gaan met de berichtgeving over Friso? Heeft een krant als de onze wel een toekomst? Is de krant te dik? Scheiden we feiten en commentaar voldoende? Hebben we genoeg oog voor Afrika? Of voor duurzaamheid? Leggen we in onze cultuurverslaggeving de juiste accenten?

In de voorbije maanden heb ik het land doorkruist om op uitnodiging van allerhande verenigingen mijn visie op de krant uiteen te zetten. Van Eindhoven tot Zwolle, van Laren tot Terneuzen, van Utrecht tot Breda heb ik fijne en boeiende gesprekken gehad, kritiek geslikt en weerlegd, het hoofd deemoedig gebogen, lezers overtuigd.

Op dinsdag 5 juni vertel ik, op uitnodiging van de Rode Hoed, dat verhaal in Amsterdam. ‘NRC is een krant met een groot verleden, maar heeft zo’n krant ook een toekomst?’, vraag ik mij daar af. Ik nodig graag alle lezers uit om die avond mee te denken over de toekomst van onze kranten en sites.

Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Dinsdag 5 juni, 20 u.

De toegang is natuurlijk gratis, maar aanmelden is wel verplicht bij receptie@rodehoed.nl

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.