Kinderen maken remake van Beastie Boys-clip ‘Sabotage’

Het is nu twee weken geleden dat Adam Yauch, mede-oprichter van de Beastie Boys, kwam te overlijden. Deze hommage maakt twee dingen op mooie wijze duidelijk: de invloed van de Amerikaanse rapgroep bestrijkt inmiddels meerdere generaties en de betuigingen van respect aan ‘MCA’ veroveren het web nog volop.

Het is nu twee weken geleden dat Adam Yauch, mede-oprichter van Beastie Boys, kwam te overlijden. Deze hommage maakt twee dingen op mooie wijze duidelijk: de invloed van de Amerikaanse rapgroep bestrijkt inmiddels meerdere generaties en de betuigingen van respect aan ‘MCA’ veroveren het web nog volop.

Filmmaker James Winters uit Portland was een week bezig met het hercreëren van de videoclip ‘Sabotage’:

“Worked on this with the wife, kids and our nephew over the past week to pay tribute to Adam ‘MCA’ Yauch.”

Parodie

Het nummer werd begin 1994 door Beastie Boys uitgebracht als eerste single van het geroemde album Ill Communication. ‘Sabotage’ bracht de groep terug bij de oorsprong van de band: Mike D op drums, Ad-Rock op de gitaar en MCA op de bass. De wereldberoemde video werd geregisseerd door Spike Jonze en verdiende vijf nominaties voor de MTV Video Music Awards.

De clip was een hommage aan politieseries uit de jaren 70, maar onder generaties die niet zo bekend zijn met Starsky and Hutch verdiende de parodie een cultstatus. Zelf beoordelen hoe goed het werk van Winters en de kids is, of gewoon nog eens lekker kijken naar het originele cultwerkje? Bekijk hieronder de ‘Sabotage’ van Beastie Boys nog eens: