Kijken: ook superhelden hebben hun dag wel eens niet

Spider-Man die per ongeluk een gebouw omver trekt met zijn spinrag, Wolverine die Cyclops een stoot geeft waardoor z’n bril afvalt – met alle gevolgen van dien voor The Silver Surfer. In dit geinige animatiefilmpje, knap gemaakt door een stel Nederlandse creatievelingen, hebben ook superhelden hun dag wel eens niet.

Screenshot van Disassembled. Beeld: Vimeo.com

Spider-Man die per ongeluk een gebouw omver trekt met zijn spinrag, Wolverine die Cyclops een stoot geeft waardoor z’n bril afvalt - met alle gevolgen van dien voor The Silver Surfer. In dit geinige animatiefilmpje, knap gemaakt door een stel Nederlandse creatievelingen, hebben ook superhelden hun dag wel eens niet.

Het filmpje, dat inmiddels al meer dan 300.000 views heeft op Vimeo, is getekend door de Alkmaarse animator Junaid Chundrigar. Voor het geluid in de op Marvel Comics geïnspireerde animatie werkte hij samen met componist Joris Hermy en geluidseffectenman Erik Griekspoor. Leuk detail: het filmpje geeft aan het einde een aardige knipoog naar de één van de bedenkers van de Marvel-figuren, Stan Lee:

De animatie werd al overgenomen door het Amerikaanse blog BoingBoing. Chundrigar staat versteld van het succes van het filmpje:

Twitter avatar ImaJunation Junaid Chundrigar Holy crap, heb het idee dat Disassembled vandaag Sheeped Away gaat inhalen

Bekijk dat eerdere filmpje met ook al zoveel views, Sheeped Away:

Nieuwsgierig naar meer animaties van Chundrigar? Kijken kan hier.