ik@nrc.nl

Mijn partner is fotograaf. Ze droomt al twee jaar van een auto met open dak, te betalen met haar niet licht verworven inkomen. Foto-opdrachten worden steeds schaarser. De laatste paar jaar is ze vooral actief geweest met cursussen digitale fotografie en digitale beeldbewerking.

Maar nu is het zover. Bij toeval liepen we tegen een schitterende cabriolet aan. De koop was snel gesloten. De daaropvolgende zaterdag was het prachtig weer en werd er natuurlijk een ritje gemaakt met dak open. Daarna werd het speeltje vanuit verschillende standen gefotografeerd en stuur ik mijn zoons per app een afbeelding, met vrouwlief achter het stuur. Per kerende post krijg ik een reactie. ‘Wat je met een beetje photoshoppen al niet kunt doen.’

Ook een ikje maken? Stuur max 120 woorden naar ik@nrc.nl