Hiltons hondjesvilla

Kandidaten moeten doorzingen terwijl de vreselijkste dingen gebeuren.
Kandidaten moeten doorzingen terwijl de vreselijkste dingen gebeuren.

Yolanthe op 3 Ned. 3, 21.20 - 21.55 uur

Je kunt veel zeggen van Ivo Niehe, maar hij is geen aanminnige vrouw met Spaanse ogen en een uitdagend open gekrulde mond. In die zin is zijn programma Yolanthe op 3 een verbetering ten opzichte van zijn TV Show. Het presenteren laat Niehe in de opvolger over aan Yolanthe Sneijder Cabau. Niehe produceert alleen.

Verder is het een kloon van De TV Show: aanbellen bij een wereldster, terwijl de kijker zich verwonderd afvraagt: hoe hebben ze die weten te strikken? Dan de ‘schitterende villa’ bekijken, loopje naar het zwembad, en ondertussen een gesprek voeren dat nooit echt een gesprek wordt.

In deze eerste aflevering van seizoen 2 zitten de Nederlandse dj Afrojack en zangeres en actrice Paris Hilton. Yolanthe: „En natuurlijk de hamvraag: is het waar tussen hem en Paris Hilton?” Afrojack ontkent en Hilton ontwijkt. Doorvragen mag niet, dat zou de sfeer maar bederven, zo heeft Yolanthe van Niehe geleerd. Aardig is dat Hilton een beetje op Yolanthe lijkt: allebei dochters uit rijke horecageslachten. Hilton stond model voor een heel leger domme, verwende krengen op reality-tv. Yolanthe is juist lief en nuchter.

Hilton en Afrojack hebben verder niets te zeggen en Yolanthe heeft niets te vragen, maar dat geeft niet, want we komen eigenlijk voor het huis. En voor de hondjes natuurlijk. Hilton heeft in de tuin een mini-villa gebouwd voor haar zes hondjes, met balkonnetjes waar ze schattig op kunnen blaffen.

Een verschil tussen Yolanthe en Ivo Niehe: de laatste kan in zijn aanprijzende voice-overs zijn gasten fantastisch optillen. Yolanthe kan dat niet. Haar vlakke voice-over trekt de sterren juist naar beneden. Alsof het doodgewone, omhooggevallen mensen zijn.