Avengers dreunen door

Herlanceer een dozijn half vergeten superhelden: The Hulk, Iron Man, Captain America, Thor. Breng ze dan in een superdure film bij elkaar, even schudden, en voilà: de miljard dollar recette is in drie weken gepasseerd. Een nieuw record: The Avengers eindigt op termijn waarschijnlijk op de derde plek op de lijst van lucratiefste films. Na Titanicen Avatar, maar voor Harry Potter. Disney, die vorige maand nog 200 miljoen dollar afschreef voor zijn flop John Carter, en dochter Marvel gaan nog even door met het ensemble superhelden. Heeft de Hulk (Mark Ruffalo) zich al voor zes nieuwe films vastgelegd, deze week kondigde Marvel naast The Avengers 2 ook Iron Man 3, Thor 2 en Captain America 2 aan. De les voor Hollywood? Hou je verre van nieuw materiaal en verwoest in de finale steeds weer Manhattan - een schade-expert berekende vorige week dat The Avengers daar ditmaal zo'n 160 miljard dollar aan virtuele schade aanrichten.