In beeld

65ste editie filmfestival Cannes van start

De 65ste editie van het prestigieuze filmfestival in Cannes aan de Franse Côte d'Azur trapt af met de wereldpremière van de komedie Moonrise Kingdom. De film, van de hand van de Amerikaan Wes Anderson, is één van de 22 films die meedingen naar een Gouden Palm. Het filmfestival, waar jaarlijks veel sterren op afkomen, duurt tot en met zondag 27 mei. Als eerbetoon aan de vorige maand overleden Franse regisseur Claude Miller zal zijn laatste film, Thérèse Desqueyroux, vertoond worden als sluitingsfilm van het festival. De Britse komiek Sacha Baron Cohen, wiens nieuwe komedie The Dictator vandaag in première is gegaan, is speciaal met kameel afgereisd naar Cannes.
Medewerkers van het filmfestival van Cannes rollen op de openingsdag van het festival de rode loper uit bij het Palais des Festivals.
AFP / Alberto Pizzoli
De Palestijnse actrice en regisseuse Hiam Abbass (links) poseert met de Italiaanse regisseur en president van de jury van het filmfestival, Nanni Moretti (midden), en de Franse actrice Emmanuelle Devos, voor een fotomoment op de 65e editie van het Filmfestival in Cannes.
AFP / Anne-Christine Poujoulat
De Britse acteur Ewan McGregor doet zijn zonnebril goed voor de foto's in Cannes.
AFP / Anne-Christine Poujoulat
De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier (links), poseert voor fotografen met de Duitse actrice Diane Kruger (midden) en de Britse acteur Ewan McGregor (rechts).
AFP / Anne-Christine Poujoulat
De actrice Kara Hayward en de Amerikaanse acteur Bruce Willis (rechts) wonen de persconferentie van de film 'Moonrise Kingdom' bij in Cannes.
AFP / Anne-Christine Poujoulat
De acteurs Jared Gilman (links) en actrice Kara Hayward poseren met regisseur Wes Anderson voor het fotomoment van hun film 'Moonrise Kingdom'.
AFP / Alberto Pizzoli
De Amerikaanse acteur Edward Norton woont de persconferentie van 'Moonrise Kingdom', de openingsfilm van het 65ste filmfestival van Cannes, bij.
AFP / Anne-Christine Poujoulat
Acteur Bill Murray houdt een klein cameraatje vast bij het fotomoment voor de film 'Moonrise Kingdom' waarin hij meespeelt.
AFP / Alberto Pizzoli
Actrice Tilda Swinton, die ook in 'Moonrise Kingdom' speelt, staat voor het leger filmfotografen in Cannes.
Reuters / Eric Gaillard
De castmembers van 'Moonrise Kingdom' in Cannes: (v.l.n.r.) Jason Schwartzman, scriptschrijver Roman Coppola, actrice Kara Hayward, acteurs Jared Gilman, Bruce Willis en Bob Balaban, regisseur Wes Anderson, acteur Edward Norton, de actrice Tilda Swinton en acteur Bill Murray.
AFP / Alberto Pizzoli
Bruce Willis, gesnapt tussen de palmbomen, arriveert bij het fotomoment voor 'Moonrise Kingdom'.
AFP / Valery Hache
Bill Murray schittert met zijn blitse blazer en kleine cameraatje bij het fotomoment.
AFP / Alberto Pizzoli
De Britse acteur Sacha Baron Cohen zorgde voor enige consternatie op de openingsdag van het filmfestival door als generaal Aladeen, het personage uit zijn nieuwe film 'The Dictator', te verschijnen op een kameel.
Reuters / Jean-Paul Pelissier
Sacha Baron Cohen, volledig in zijn rol als generaal Aladeen uit 'The Dictator', behoudt met moeite zijn plek op de kameel waarmee hij naar Cannes is afgereisd.
AFP / Loic Venance
De Britse acteur Sacha Baron Cohen kijkt nog eens goed naar zijn kameel.
AFP / Anne-Christine Poujoulat