Villa ontslaat trainer

Aston Villa heeft trainer Alex McLeish de laan uitgestuurd.

Rotterdam. De 53-jarige Schot Alex McLeish is door de leiding van voetbalclub Aston Villa ontslagen wegens slechte prestaties. Villa eindigde de competitie zondag door een 2-0 nederlaag bij Norwich City als zestiende, veruit de slechtste klassering in jaren. Over de opvolging van McLeish is nog niets bekend. „Aantrekkelijk voetbal en goede resultaten die het gevoel gaven dat Villa op de goede weg is, ontbraken gewoon”, verklaart voorzitter Randy Lerner. McLeish was bezig aan zijn eerste seizoen bij Villa. Hij kwam afgelopen zomer over van stadgenoot Birmingham City. Van de laatste zestien competitiewedstrijden wist Villa er slechts één te winnen, waardoor de club zich ontpopte van subtopper tot degradatiekandidaat. Novum