Ventoso wint etappe

Francisco Ventoso won gisteren de negende etappe van de Giro d’Italia.

Rotterdam. De Spanjaard Francisco Ventoso van Movistar heeft de negende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Canadees Ryder Hesjedal finishte als zevende en behoudt de roze leiderstrui. Ventoso profiteerde van een valpartij, waarbij 400 meter voor de finish onder anderen wereldkampioen Mark Cavendish en Mark Goss tegen de vlakte gingen. Ventoso liet met een tijd van 3.39.15 de Italianen Fabio Felline en Giacomo Nizzoli achter zich. De Nederlanders Martijn Keizer en Brian Bulgac maakten tijdens de tocht een serieuze vlucht. Samen met Pierre Cazaux reden ze weg uit het peloton. Toen de voorsprong bijna was verdwenen, probeerde Keizer het alleen, maar op 15 kilometer van de streep werd hij ingehaald. Novum