Spits met killersinstinct

Foto Merlin Daleman

Van Nistelrooy was een fantastische spits, die er veel ballen in schopte. Maar wat ik vooral in hem waardeer is dat hij een normale jongen is gebleven. Geen gekkigheid. Hij heeft zich tot miljonair kunnen voetballen, maar is altijd liefhebber gebleven. Bij FC Den Bosch is hij ooit als middenvelder begonnen, zelf tekende ik mijn eerste contract bij Feyenoord als rechtsback. Dit geeft aan dat je een goede allroundvoetballer bent. Als spits had Ruud, net als ik, misschien niet dat hele verfijnde. Maar hij had wel een beetje klasse hoor, en een sterke body. Hij was enorm gefocust op de situatie en wist altijd precies waar hij moest staan. Schieten en koppen kon hij uitstekend. Zijn killersinstinct deed de rest. Reken maar dat het hem wat kracht gekost heeft terug te komen van die zware blessures. Ik snap best dat hij zich dan met 35 jaar opvoelt. De schoppen, de strijd: die doen wat met je lichaam. Ik hoop Ruud gauw tegen te komen bij de oud-internationals. Hij is er liefhebber genoeg voor.