Nog hogere introductieprijs voor Facebook

De beursgang van Facebook op vrijdag blijft de gemoederen bezighouden. Het bedrijf verhoogde dinsdag de introductieprijs van de aandelen vanwege de grote belangstelling.

Volgens persbureau Reuters moet een aandeel 34 tot 38 dollar gaan kosten (28,41 tot 31,75 euro). Eerder zou het starttarief liggen op 28 tot 35 dollar. De kans dat de waarde van Facebook vrijdag door de magische grens van 100 miljard dollar gaat, is hierdoor groter geworden. De beursgang kan het bedrijf van Mark Zuckerberg bij een gemiddelde van 36 dollar per aandeel 12,1 miljard dollar (10,1 miljard euro) opleveren.

De verhoging is een gevolg van de enorme populariteit van aandelen van het internetbedrijf. Facebook sluit vandaag de inschrijving al, twee dagen eerder dan gepland.