Na Arie is nu ook Manuel lustobject voor de man

Het is Linda de Mols vierde L’Homo – de eerste was in 2009 met Arie Boomsma – en nu staan twee tongzoenende mannen voorop: hetero’s Thijs Römer en Tygo Gernandt. Een afzichtelijke foto, maar dat mogen we van Linda niet zeggen. „Ja, inderdaad”, schrijft ze, „de kus van Thijs en Tygo is behoorlijk in your face, maar als homofoob Nederland daaraan went, is de normale begroetingskus van twee homo’s wellicht minder aanstootgevend.” Met zo’n statement is de discussie doodgegooid, want het dient een hoger doel.

De Mol geeft een schokkende stand van zaken van het Nederland van nu. Ze vertelt over de vele negatieve reacties na een vrijscène van twee jongens in GTST. Ze heeft het over de ‘weigerambtenaar’. En omdat er nog altijd taboes zijn, maakte ze weer een L’Homo. Met een fotoreportage van acteur Manuel Broekman (25), ontbloot bovenlijf, hand in z’n broek. Zelf zegt hij: „De focus lag voor mij niet op het geile, maar als mannen zich erop willen afrukken, doen ze dat maar lekker.” Verder een aangrijpend verhaal van een Iraniër die in Nederland kon zijn wie hij was. „Voor het eerst stapte ik een gaybar binnen. Iedereen was zo vrolijk. Het was een van de mooiste avonden van mijn leven.” Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra vertelt over zijn coming out. Paul Haenen interviewt Carlo Boszhard, die als kind werd gepest om zijn geaardheid. „Het was zo erg dat ik moest huilen in de klas.”

Extra’s zijn te zien via een smartphone-app. Zo geeft een stukje over XXL-condooms een foto van pornoacteur Mukhtar Safarov. Pas op, het is een, tja, hoe zeg je dat netjes, foto in vol ornaat (een erectie van „maar liefst” 25 centimeter). Lag de focus dan toch op het geile?

Na het blad over homo’s het blad over Rafael van der Vaart. Voor een biografie vond de voetballer van 29 het „nog veel te vroeg”, schrijft hij. Maar een egoglossy kon blijkbaar al wel.

De eerste Rafael is een soort minibiografie, met een interview door Eva Jinek. We lezen over Van der Vaarts lievelings-tv-programma (Familiediner) en over zijn vrouw, de mooie Sylvie van der Vaart (34) – met grote foto’s. We kijken binnen in huize Van der Vaart te Londen en hé, weer Sylvie, nu in Hunkemöller-bikini. Rafael spreekt met (bijna-buurman) Boris Becker en we zien zoon Damián in een minimodereportage. Ook veel voetbal: Dennis Bergkamp, Henk Spaan over Rafael in Oranje.

Rafael bevat niet alleen Rafaellaria. Er zijn portretten van succesvolle Poolse en Oekraïense immigranten, vanwege het naderende EK. Een verhaal over acteur Cees Geel. Van der Vaart die een middagje dolt met Ali B. En achterin het blad nog een ‘gewone’ modereportage – het blijft een glossy. Leuk voor vrouwen (die het kopen) én voor mannen (die van voetbal en mooie vrouwen houden). Homo’s mogen het vast ook lezen.