Knieoperatie Krajicek

Tennisster Michaëlla Krajicek is door een ernstige knieblessure de hele sportzomer uitgeschakeld. De 23-jarige speelster heeft een versleten rechterknie en moet binnenkort een operatie ondergaan. Krajicek mist hierdoor de grandslamtoernooien van Roland Garros en Wimbledon en ook de Olympische Spelen waarvoor ze zich nog wel had moeten kwalificeren.

Krajicek schreef gisteren op Facebook van een dieptepunt in haar loopbaan. „Mijn knie verkeert in een dusdanig slechte staat, dat ik al pijn heb wanneer ik loop of gewoon op bed lig”, schrijft Krajicek die zei te hopen met pijnstillers of cortizonen-injecties te kunnen blijven spelen. Een behandelend arts hielp haar uit die droom en acht een operatie noodzakelijk.

„Zoals je je kunt voorstellen, ben ik er totaal kapot van”, zegt ze op Facebook. „Ik weet niet wat ik moet zeggen. Als iemand bemoedigende woorden heeft, dan kan ik ze op dit moment zeker gebruiken. Dit is zeker één van de slechtste dagen uit mijn carrière.”

Krajicek bevestigt dat het kraakbeen in het kniegewricht is versleten. In 2005 scheurde ze bij het grastoernooi in Rosmalen de buitenmeniscus van de rechterknie. Ze was toen ruim drie maanden uitgeschakeld en moest dat jaar de grandslamtoernooien Wimbledon en US Open laten schieten.

Krajicek was na een mindere periode – waarin ze was afgezakt naar de 219ste plaats op de wereldranglijst – bezig aan een sterke opmars. Ze stond dit jaar in de kwartfinales van de sterk bezette toernooien in Memphis en Acapulco. Hierdoor staat ze mondiaal nu zeventigste en werd ze direct toegelaten tot het hoofdtoernooi van Roland Garros.

Op het gravel in Parijs zou Krajicek zich over een paar weken hebben kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen. Die mogelijkheid is door de aanstaande operatie nu uitgesloten.